ufro doctorado ciencias agroailmentarias y medioambiente 1

CLAUSTRO ACADÉMICO

 Nestor Sepulveda

Dr. Néstor Sepúlveda Becker
Médico Veterinario
Doctor en Ganadería Ecológica
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PUBLICACIONES CIENTÍFICAS

Farías, J. G., C. Carrasco-Pozo, R. C. Loza, N. Sepúlveda, P. Álvarez, M. Quezada, J. Quiñones, V. Molina & R. L. Castillo. 2017. Polyunsaturated fatty acid induces cardioprotection against ischemia-reperfusion through the inhibition of NF-kappaB and induction of Nrf2. Experimental Biology and Medicine 242(10): 1104-1114. (FI=2,688).
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Torres, M., R. Díaz, R. Boguen, S. Martins, G. Ravagnan, D. Leal, M. Oliveira, B. Muro, B. Parra, F. Meirelles, F. Papa, M. Dell’Aqua, M. Alvarenga, A. Moretti & N. Sepúlveda & A. De Andrade. 2016. Novel flow cytometry analyses of boar sperm viability: Can the addition of whole sperm-rich fraction seminal plasma to frozen-thawed boar sperm affect it?. Plos One 11(8). (FI=2,086).
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Santiani, A., S. Evangelista, N. Sepúlveda, J. Risopatrón, J. Villegas & R.Sánchez. 2014. Addition of superoxide dismutase mimics during cooling process prevents oxidative stress and improves semen quality parameters in frozen/thawed ram spermatozoa. Theriogenology 82(6): 884-889. (FI=1,798).
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Schnettler, B., R. Avila, N. Sepulveda, H. Miranda, J. Sepúlveda & M. Denegri. 2010. Preference for beef with different types of genetic modification in Temuco, La Araucania Region, Chile. FCV-LUZ 20(5):537-545. (FI= 0,117).
Schnettler, B., M. Ciesla, A. Candia, F. Llancanpán, J. Sepúlveda, M. Denegri, H. Miranda & N. Sepúlveda. 2010. Importancia del color, contenido de grasa y frescura en la compra de la carne bovina en Temuco, Región de la Araucanía, Chile. FCV-LUZ 20(6): 626-632. (FI= 0,117).
Bravo, S., B. Fabres, B. Schnettler & N. Sepúlveda. 2010.  Corporal composition and characteristics of carcass of Araucanos Creoles lambs. International Journal of Morphology 228(4): 1099-1103. (FI= 0,299).
Bravo, S & N. Sepúlveda. 2010. Zoometric Indices in Araucanas Creole Ewes. International Journal of Morphology 28(2): 489-495.
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Sánchez, R., M. Barrera, N. Sepulveda, J. Villegas & J. Risopatrón. 2009. Effect of stored at 4 degrees C on functional parameters in canine spermatozoa. Journal of Andrology (30): 72-72.
Schnettler, B., D. Fica, N. Sepúlveda, J. Sepúlveda & M. Denegri. 2009. Valoración de atributos intrínsecos y extrínsecos en la compra de la carne bovina en el sur de Chile. FCV-LUZ 20(1): 101-109. (FI= 0,117).
Schnettler, B., R. Silva & N. Sepúlveda. 2009. Utilidad y aceptación de información en el etiquetado de la carne bovina en consumidores del sur de Chile. Chilean Journal of Agricultural Research 69(3):373-382.
Schnettler, B., D. Ruiz, O. Sepúlveda & N. Sepúlveda. 2008. Importance of the country of the origin in food consumption in a developing country. Food Quality and Preference 19: 372-382.
Schnettler, B., R. Vidal, R. Silva, L. Vallejos & N. Sepúlveda. 2008. Percepción de los consumidores sobre el bienestar animal y producción ganadera en la Región de La Araucania., Chile. Chilean Journal of Agricultural Research 68(1):80-93.
Schnettler, B., J. Viñuela & N. Sepúlveda. 2008. Attitude and willingness to pay national and store brands of milk in the south of Chile. Journal of Food Product Marketing 14(4):76-94.
Vasconsellos, A., N. Sepúlveda, C. Pacheco & W. Miska. 2008. Detección de receptores de estrógenos, porgesterona y de proteína ligadora de corticosteroids en el tracto genital de hembras caninas (Cannis familiaris): estudio inmunohistoquimico. FCV-LUZ 18(3): 262-266. (FI= 0,117).
Schnettler, B., D. Ruiz, O. Sepúlveda & N. Sepúlveda, N. 2008. Importancia del origen en la compra de la carne bovina en Chile. FCV-LUZ 18(6):725-733. (FI= 0,117).
Sastre, H., E. Rodero, A. Rodero, P. Azor, N. Sepúlveda, M. Herrera & A. Molina. 2007. Estudio genético de la raza bovina criolla Casanare de Colombia. FCV-LUZ 17(5): 490-500.
Schnettler, B & N. Sepúlveda. 2007. Márgenes de comercialización de carne bovina en Chile. FCV-LUZ 17(6): 606-613. (FI= 0,117).

 




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